header (20K)
aa aa De Stad     Stad, Biesbosch en rivieren     Biesbosch     Varen en wandelen     Eigen idee?
Reserveren!     Goedweer-garantie     Home
lijn

Rondvaart door Dordrecht of de Biesbosch.
Of een eigen idee?


We hebben een aantal rondvaarten georganiseerd. Natuurlijk de stad met de havens. Opstappen naar keuze! Maar ook de Biesbosch, met de nauwe kreekjes. En dan zelfs terug over de grote rivieren (alleen in de zomer) behoort tot de mogelijkheden.

Er kan ook nog gevaren worden met vooraf of achteraf een stadswandeling. En daarmee leert u Dordrecht echt kennen.
Heeft u een eigen idee? Meld het ons. Grote kans dat we het kunnen organiseren.

En het is helemaal verwennen met een lunch aan boord, een glas Dordtse witte of rode wijn (ja heus!) of garnituur van Dordtse en regionale lekkernijen.

ddcornelis-stad-02a-kl (35K)
Rondvaart Stad: stad, havens, rivieren.
Deze rondvaart gaat door de Voorstraatshaven met 8 bruggen (bij hoog water bukken!). Zelfs het stadhuis en een plein zijn over het water gebouwd. Waar de achtergevels net als in Venetië pal aan het water staan. De Nieuwe Haven uit 1410. Het fabuleuze uitzicht op de Dordrecht. De oude vrachtschepen in de Wolwevershaven.
meer


ddcornelis-augustus-01-kl(35K)
Rondvaart Stad: opstap villa Augustus.
Opstappen bij Villa Augustus heeft grote voordelen. Er kan gemakkelijk geparkeerd worden. En restaurant-hotel-tuin Villa Augustus, gevestigd in de oude watertoren van Dordrecht, is een bezoek meer dan waard. Een rondvaart combineren met lunch, diner, koffie of een bezoek aan de unieke tuin. Maar er zijn ook nadelen.
meer


ddcornelis-stad-01-kl (35K)
De langste rondvaart: stad, biesbosch en rivieren. (niet in najaar en winter)
Misschien wel de mooiste rondvaart van Dordrecht. Holland op z'n best. Het eeuwenoude Dordrecht, rivieren met het fabuleuze uitzicht op de stad en als kers op de taart door de Hollandse Biesbosch. Terug over het Wantij of als het weer het toelaat de Merwede. Minimaal 3 uur.
meer


ddcornelis-biesbosch05-kl (35K)
Rondvaart door de Biesbosch
De start is aan het begin of halverwege het Wantij. En dan door een deel van het Nationaal Park de Biesbosch, in dit geval het Hollandse deel. Afhankelijk van de waterstand varen we fluisterstil door kreken en kreekjes en het wat bredere Moldiep. De beverburchten zijn te zien, omgevallen bomen, griendketen, uitgestrekte grienden. Met wat geluk ijsvogeltjes, roofvogels. Uniek, zo vlakbij een stad van 120.000 inwoners. Uitstappen en een eindje wandelen door de grienden? Het is allemaal mogelijk.
meer


ddcornelis-stad-05-kl (35K)
Rondvaart en stadswandeling
Wandelen en varen, dat is Dordrecht leren kennen. U wordt door een ervaren stadsgids ergens in de stad (uw keuze) opgepikt. U ziet hofjes, steegjes, straten met kapitale herenhuizen.De gids brengt u naar de DDCornelis en vervolgens vaart u meer dan een uur door de havens van de stad en de rivieren.
meer


ddcornelis-rivier-04-kl (35K)
Rondvaart of varen: eigen idee?
Heeft u een eigen idee? Zomaar een eind varen? Barbecue? Zwemmen in het Wantij? Picknicken op een strandje? Begeleidingsschip bij een evenement? Laat het ons weten.
meer
lijn
aa aa De Stad     Stad, Biesbosch en rivieren     Biesbosch     Varen en wandelen     Eigen idee?
Reserveren!     Goedweer-garantie     Home
lijn
aa aa[ Algemene voorwaarden ] [ © Copyright Jaap Bouman/DORDT.NL ]