header (20K)
aa aa De Stad     Stad, Biesbosch en rivieren     Biesbosch     Varen en wandelen     Eigen idee?
Reserveren!     Goedweer-garantie     Beschikbaarheid/agenda     Home    
Facebook DD Cornelis_ddcornelis_rondvaarten dordrecht
lijn

Rondvaart door Dordrecht - opstap Villa Augustus

Duur1,5 uur
Prijs€ 85,-- (maximaal 10-12 personen)
OpstapVilla Augustus
AfstapVilla Augustus of ergens in de stad (zie tekst)
Routehavens en rivier voor de stad, Drierivierenpunt (afhankelijk van weersomstandigheden, stroming en drukte op rivieren. Veiligheid voor alles!)


Dordrecht is een geweldige stad, met veel bezienswaardigheden. Wandelen is al een belevenis op zich (wandelroutes zijn te downloaden), maar de stad is toch het mooiste vanaf het water. Deze rondvaart gaat over de monding van het riviertje het Wantij,
rondvaart-dordrecht-stad_wolwevershaven-01 (112K)
door de Voorstraatshaven met 8 bruggen (bij hoog water bukken!). Zelfs het stadhuis en een plein zijn over het water gebouwd. Waar de achtergevels net als in Venetië pal aan het water staan. De Nieuwe Haven uit 1410. Het fabuleuze uitzicht op de stad. De oude vrachtschepen in de Wolwevershaven. Het dokje van Straatman. Het Groothoofd waar koningen, keizers en andere belangrijke personen de stad binnen kwamen. Dát is Dordrecht op zijn best. De schipper kan van alles vertellen over de geschiedenis en het water. En een mok koffie of thee zit er ook wel in.
En het is helemaal verwennen met een lunch aan boord, een glas Dordtse witte of rode wijn (ja heus!) of garnituur van Dordtse en regionale lekkernijen.

Villa Augustus
Opstappen bij Villa Augustus heeft grote voordelen. Er kan gemakkelijk geparkeerd worden. En restaurant-hotel-tuin Villa Augustus, gevestigd in de oude watertoren van Dordrecht, is een bezoek meer dan waard. Een rondvaart combineren met lunch, diner, koffie of een bezoek aan de unieke tuin.
rondvaart-dordrecht-pelserbrug (89K)
Ook een mogelijkheid: opstappen bij Villa Augustus, een rondvaart en afstappen in de stad. Dan een stadswandeling (wij hebben een op maat gemaakte wandeling uitgeprint) en uiteindelijk met de binnenstadbus terug naar Villa Augustus en daar bijna voor de deur weer worden afgezet. Dordtser kan haast niet. Wel zelf voor een ov-kaart zorgen of een buskaartje bij de chauffeur kopen. (€ 2,--). Bushaltes zijn in het centrum altijd dichtbij. De bus rijdt door de weeks om de 20 minuten, op zondagen om het half uur.

Maar gewoon mee terugvaren naar Villa Augustus kan natuurlijk ook.

Extra's

plank2-400web (16K) Lunch
Luxe lunch aan boord, door restaurant Het Bolwerck.
Sneetjes brood (wit en bruin), ruim belegd met kaas, zalm, cervelaat, kip enz. Koffie en thee. € 9,50 p/p. Minimaal 5 personen (of in overleg)
marijn-400web (17K) Koffie van Cornelis (of thee)
Koffie en thee hebben we altijd wel aan boord, maar Koffie van Kees is ultiem genieten. Met de in Dordrecht en verre omstreken beroemde appelmatijn van bakker Van der Sterre (appelgebak). Plus een Koorenboutertje en dat is een echt Dordts likeurtje met een bescheiden alcoholpercentage. Genieten van wat Dordrecht te bieden heeft,
Drankjes
Dordrecht heeft twee distileerderijen (Rutte, de grootste en Rijneveen) Verder is er op het Eiland van Dordrecht een heuse wijngaard die prima Dordtse maakt. Ook hebben we een bierbrouwerij die kleinschalig Schapekopje bier brouwt. De bekende Koorenbouter likeur wordt gemaakt in Dordrecht. Bijna altijd hebben we voor de liefhebbers wel het een en ander aan boord. Ook andere, landelijke drank. En natuurlijk gewoon fris.
villa augustus (89K)
villa augustus (89K)


lijn
aa aa De Stad     Stad, Biesbosch en rivieren     Biesbosch     Varen en wandelen     Eigen idee?
Reserveren!     Goedweer-garantie     Beschikbaarheid/agenda     Home    
Facebook DD Cornelis_ddcornelis_rondvaarten dordrecht
lijn
aa aa[ Algemene voorwaarden ] [ © Copyright Jaap Bouman/DORDT.NL ]