header (20K)
aa aa Alle rondvaarten     BenB in Dordrecht     Hotels in Dordrecht     Musea in Dordrecht     Anderen over Dordrecht     Home
lijn

Anderen over Dordrecht


Lekkernijen
Aan boord van de DDCornelis kunnen het beroemde hazelnootgebak van Brokkink en/of de even beroemde appelmarijnen van Van der Sterre gegeten worden (reserveren!). Welke is het lekkerste? Wij weten het niet. En ook Giel Beelen niet.
Bij de ochtendshow op 3FM van Giel Beelen waren niet één maar twee bakkers uitgenodigd. De redactie kon niet kiezen tussen banketbakkerij Van der Sterre en banketbakkerij Brokking.
Daarom werden beide Dordtse bakkerijen naar de studio gehaald. Presentator Giel Beelen en zanger Alain Clark zouden dan bepalen wie van de twee de lekkerste specialiteit heeft. Van de Sterre staat bekend om zijn appelmarijn, terwijl Brokking zich toelegt op hazelnootgebak.

De bakkers, Chris van der Waard namens Van der Sterre en Wim Brokking namens de gelijknamige bakkerij, waren uitgenodigd, vanwege de verkiezing 'Leukste dorp van Nederland'. Dordrecht zelf is niet genomineerd, maar 3FM was benieuwd naar specialiteiten uit deze regio. Het leukste van alles was, dat beide bakkers niet van elkaar wisten dat ze waren uitgenodigd. Eenmaal in de studio aangekomen, kwamen ze voor een verrassing te staan. Beide waren blij met de aandacht, en vonden elkaars specialiteit 'lekker en typisch Dordts'.

NPO Hier zijn de Van Rossems
(even de irritante reclames voor lief nemen)
Dordrecht is misschien wel een van de meest onderschatte steden van Nederland. Dordrecht is prachtig gelegen aan het water, het barst er van de historische plekken, het heeft prachtige musea en is een oer-Hollands wandelparadijs. Toch lijkt het Dordrecht maar niet te lukken zich op de kaart te zetten.
Maarten, Sis en Vincent van Rossem verkennen steden in Nederland, België en Duitsland. Maarten doet dat vanuit zijn specialiteit, geschiedenis, Sis als kunsthistorica en Vincent is expert op het gebied van architectuur. De Van Rossems zijn uitstekende verhalenvertellers. Daarnaast staan ze bekend om hun relativerende toon en droge humor.
Hier zijn de Van Rossems

NPO Panorama Pijbes- de rivrier
(even de irritante reclames voor lief nemen)
Meanderende rivieren of strakgetrokken oevers; het Nederlandse landschap wordt overal doorkruist door water. Het bracht voorspoed en die voorspoed trok schilders aan. De meest geschilderde stad van Nederland ligt dan ook, niet toevallig, op de kruising van maar liefst 3 rivieren: Dordrecht. Jan van Goyen, Albert Cuyp, Jan Voerman; allemaal zochten ze de rivieren op. Wat trekt een schilder als Willem den Ouden aan aan water, dat zo moeilijk te schilderen is?
Kunsthistoricus Wim Pijbes (in het verleden directeur van de Kunsthal Rotterdam en van het Rijksmuseum Amsterdam) kijkt naar het Nederlandse landschap door de ogen van kunstschilders. Hij ontmoet kunstkenners, verzamelaars en hedendaagse kunstenaars op zoek naar de magie van oer-Hollandse landschappen. Hij zoekt schilderijen vanaf de Middeleeuwen tot nu, waarop het Nederlands landschap de hoofdrol speelt.

De opnames werden gemaakt vanaf de boot van collega I-Barone. De schipper van de DDCornmelis vaart ook op de schepen van I-Barone. De DDCornelis vaart (wat rustiger) dezelfde route.
Panorama Pijbes- de rivrier


lijn
aa aa Alle rondvaarten     BenB in Dordrecht     Hotels in Dordrecht     Musea in Dordrecht     Anderen over Dordrecht     Home
lijn
aa aa[ Algemene voorwaarden ] [ © Copyright Jaap Bouman/DORDT.NL ]