header (20K)
        Biesbosch     Varen en wandelen     Reserveren!     Goedweer-garantie     Beschikbaarheid/agenda     Home

Rondvaart door Dordrecht

Vaartijd1,5 uur
Prijs€ 95,-- (maximaal ca. 10 personen)
OpstapWijnbrug (of in overleg) - ! speciale mogelijkheid Villa Augustus
AfstapWijnbrug (of in overleg)
Routehavens en rivier voor de stad, Drierivierenpunt (afhankelijk van weersomstandigheden, stroming en drukte op rivieren. Veiligheid voor alles!)
Reserveren!

Deze rondvaart gaat door de Voorstraatshaven met 8 bruggen (bij hoog water bukken!). Zelfs het stadhuis en een plein zijn over het water gebouwd. De achtergevels van de huizen staan net als in Venetië pal aan het water. De Nieuwe Haven uit 1410. Het fabuleuze uitzicht op de stad. De oude vrachtschepen in de Wolwevershaven. Het dokje van Straatman. Het Groothoofd waar koningen, keizers en andere belangrijke personen de stad binnen kwamen. Dát is Dordrecht op zijn best. Schipper Jaap Bouman vertelt van alles over de geschiedenis en het water. En een mok koffie of thee zit er meestal ook wel in.
En het is helemaal verwennen met een lunch aan boord, een glas Dordtse witte of rode wijn (ja heus!) of garnituur van Dordtse en regionale lekkernijen.

Ook is het mogelijk om bij Villa Augustus te vertrekken!

dordrecht-stad-115-960 (61K)
Extra's

dordrecht-stad-115-960 (61K)
Koffie van Cornelis (of thee)
Koffie en thee hebben we altijd wel aan boord, maar Koffie van Kees is ultiem genieten. Met de in Dordrecht en verre omstreken beroemde appelmatijn van bakker Van der Sterre (appelgebak). Plus een Koorenboutertje en dat is een echt Dordts likeurtje met een bescheiden alcoholpercentage. Genieten van wat Dordrecht te bieden heeft,

Drankjes
Dordrecht heeft een beroemde distileerderij, Rutte. Verder is er op het Eiland van Dordrecht een heuse wijngaard die prima Dordtse wijn maakt. Ook hebben we een bierbrouwerij die kleinschalig Schapekopje bier brouwt. De bekende Koorenbouter likeur wordt gemaakt in Dordrecht. Bijna altijd hebben we voor de liefhebbers wel het een en ander aan boord. Ook andere, landelijke drank. En natuurlijk gewoon fris.


        Biesbosch     Varen en wandelen     Reserveren!     Goedweer-garantie     Beschikbaarheid/agenda     Home

[ Algemene voorwaarden ] [ © Copyright Jaap Bouman/DORDT.NL ]