header (20K)
aa aa De Stad         Biesbosch     Varen en wandelen     Eigen idee?    
Reserveren!     Goedweer-garantie     Beschikbaarheid/agenda     Home
lijn

Rondvaart door Dordrecht

Vaartijd1,5 uur
Prijs€ 95,-- (maximaal ca. 10 personen)
OpstapWijnbrug (of in overleg) - ! speciale mogelijkheid Villa Augustus
AfstapWijnbrug (of in overleg)
Routehavens en rivier voor de stad, Drierivierenpunt (afhankelijk van weersomstandigheden, stroming en drukte op rivieren. Veiligheid voor alles!)

Covid-19
Aan boord kunnen we de vereiste 1,5m afstand houden. Informeer over de coronamaatrgelen aan boord. Koffie en thee aan boord (en meer is ook wel mogelijk). Kom genieten van de stad. Rondvaarten met een verhaal.

Deze rondvaart gaat
rondvaarten-dordrecht-stad_pelserbrug (89K)
door de Voorstraatshaven met 8 bruggen (bij hoog water bukken!). Zelfs het stadhuis en een plein zijn over het water gebouwd. Waar de achtergevels net als in Venetië pal aan het water staan. De Nieuwe Haven uit 1410. Het fabuleuze uitzicht op de stad. De oude vrachtschepen in de Wolwevershaven. Het dokje van Straatman. Het Groothoofd waar koningen, keizers en andere belangrijke personen de stad binnen kwamen. Dát is Dordrecht op zijn best. De schipper kan van alles vertellen over de geschiedenis en het water. En een mok koffie of thee zit er ook wel in.
En het is helemaal verwennen met een lunch aan boord, een glas Dordtse witte of rode wijn (ja heus!) of garnituur van Dordtse en regionale lekkernijen.

Ook is het mogelijk om bij Villa Augustus te vertrekken!

Extra's

plank2-400web (16K) Lunch
Luxe lunch aan boord, door restaurant Het Bolwerck.
Sneetjes brood (wit en bruin), ruim belegd met kaas, zalm, cervelaat, kip enz. Koffie en thee. € 9,50 p/p. Minimaal 5 personen (of in overleg)
marijn-400web (17K) Koffie van Cornelis (of thee)
Koffie en thee hebben we altijd wel aan boord, maar Koffie van Kees is ultiem genieten. Met de in Dordrecht en verre omstreken beroemde appelmatijn van bakker Van der Sterre (appelgebak). Plus een Koorenboutertje en dat is een echt Dordts likeurtje met een bescheiden alcoholpercentage. Genieten van wat Dordrecht te bieden heeft,
Drankjes
Dordrecht heeft twee distileerderijen (Rutte, de grootste en Rijneveen) Verder is er op het Eiland van Dordrecht een heuse wijngaard die prima Dordtse maakt. Ook hebben we een bierbrouwerij die kleinschalig Schapekopje bier brouwt. De bekende Koorenbouter likeur wordt gemaakt in Dordrecht. Bijna altijd hebben we voor de liefhebbers wel het een en ander aan boord. Ook andere, landelijke drank. En natuurlijk gewoon fris.


combi-stad01-700 (58K)

Reserveren!
lijn
aa aa De Stad         Biesbosch     Varen en wandelen     Eigen idee?    
Reserveren!     Goedweer-garantie     Beschikbaarheid/agenda     Home
lijn
aa aa[ Algemene voorwaarden ] [ © Copyright Jaap Bouman/DORDT.NL ]