header (20K)
lijn
Rondvaart Biesbosch
Duur:afhankelijk van de wensen. Minimaal 2,5 uur.
Prijs:€ 80,-- eerste uur, volgende uren € 60, -- p/uur (maximaal 10-12 personen)
Opstap:Villa Augustus - Loswal - Bezoekerscentrum (of in overleg)
Afstap:Villa Augustus - Loswal - Bezoekerscentrum (of in overleg)
Route:Wantij, Moldiep, kreken, Wantij.
Extra:Het is mogelijk om het Biesboschcentrum te bezoeken (met restaurant). De rondvaart duurt daardoor langer. Ook kan door de grienden gewandeld worden.

Reserveren!

Varen in de winter
De DD Cornelis vaart ook in de winter. Als enige in Dordrecht en omstreken. Het moet droog zijn (de DD Cornelis is een open boot), maar met wat fleecedekens en een kacheltje is een wintervaart heel bijzonder. Aan boord altijd wel warme chocolademelk.
Snertvaart
En wat te denken van een snertvaart? Een winterse vaart met huisgemaakte erwtensoep. Vers, naar grootmoeders recept. En natuurlijk met zwart roggebrood en spek. De prijs: 7,50 p/p. exclusief de vaart zelf.

rondvaarten-biesbosch-02 (210K)
We beginnen met het Wantij, een riviertje langs de stad, maar die stad is (zeker na een kwartiertje varen, nog nauwelijks te zien. Afhankelijk van de waterstand varen we door kreken en kreekjes en het wat bredere Moldiep. De beverburchten zijn te zien. De bevers zijn nachtdieren maar heel misschien zwemt er een over. IJsvogeltjes, roofvogels, omgevallen bomen, griendketen, uitgestrekte grienden. Uniek, zo vlakbij een stad van 120.000 inwoners. Uitstappen en een eindje wandelen door de grienden? Het is allemaal mogelijk. Via de bijzondere Helsluis (met graskolk) een uur terug naar Dordrecht, over de machtige en majestueuze Beneden-Merwede. Dorpen langs de oevers. Holland op zijn best. Een dag om nooit te vergeten.
En het is helemaal verwennen met een lunch aan boord, een glas Dordtse witte of rode wijn (ja heus!) of garnituur van Dordtse en regionale lekkernijen. Zelf meenemen is natuurlijk ook mogelijk.

Bij het Biesboschcentrum kunt u even uitstappen. Er is van alles te zien over het ontstaan van de Biesbosch, de dieren, vegetatie en het leven in de Biesbosch. Kopje koffie? Ook mogelijk. De toegang is gratis maar het betekent wel dat de tocht er langer door duurt.

Zelf een idee? Leuk, we proberen het uit te voeren.

Extra's (binnenkort meer informatie)
Bootje broodje (lunch)
Koffie mét
De plank van Cornelis (garnituur van Dordtse en regionale lekkernijen)
Lekkers van onze distilleerderijen Rutte en Rijneveen, Dordtse wijnmakerij (!), (regionale) brouwerij of fris uit de Alblasserwaard


De routerondvaarten-biesbosch-01 (69K)

biesbosch-combi-01 (41K)

Reserveren!

lijn
[ Algemene voorwaarden ] [ © Copyright Jaap Bouman/DORDT.NL ]