header (20K)
Varen Dordrecht     Biesbosch     Varen en wandelen     Reserveren!     Beschikbaarheid/agenda    

Rondvaart Hollandse Biesbosch

biesbosch_gastheer (7K)
Schipper/gids Jaap Bouman is gastheer van de Biesbosch, een ambassadeur van deze zoetwaterdelta. Gastheren hebben een opleiding gehad om de bezoekers van de Biesbosch goed en deskundig te kunnen informeren.

Vaartijdca. 2,5 uur. (in overleg langer)
Prijs€ 175,-- (maximaal 8-10 personen)
OpstapLoswal - Stayokay (of in overleg)
AfstapLoswal - Stayokay (of in overleg)
RouteWantij, Moldiep, Sionsloot, Oudemanskil, Mariapolder e.a.
ExtraHet is mogelijk om het Biesboschcentrum te bezoeken (met restaurant). De rondvaart kan daardoor langer duren. Ook kan door de grienden gewandeld worden.

Reserveren Biesboschvaart

Nationaal Park De Biesbosch is een beschermd natuurgebied en het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Ruige, hoog opgaande wilgenbossen, kreken, eb en vloed, de Biesbosch is uniek. Er is één nationaal park, maar er zijn eigenlijk drie Biesbossen: de Brabantse (de grootste), de Hollandse op het Eiland van Dordrecht (vroeger de Sliedrechtse Biesbosch en Merwelanden genoemd) en in de buurt van de Moerdijkbruggen de Dordtse Biesbosch. En daartussen de machtige, breedste rivier van Nederland, de Nieuw Merwede. De Brabantse en de Hollandse Biesbosch kunnen met de zalmschouw DD Cornelis worden bezocht.
tekst gaat onder de foto verder
biesbosch-112-960 (72K)
Hollandse Biesbosch
De Hollandse Biesbosch, tussen de Beneden Merwede en de Nieuwe Merwede, is niet zo groot als de Brabantse Biesbosch maar met net zulke mooie kreken, poldertjes grienden en natuur. En omdat het verschil tussen eb en vloed groter is dan aan de Brabantse kant lijkt de Hollandse Biesbosch bij laag water het meest op de Biesbosch van voor de afsluiting van het Haringvliet. Er is een informatief Biesboschcentrum met restaurant.

Afhankelijk van de waterstand en weersomstandigheden varen we door kreken en kreekjes en het wat bredere Moldiep en Wantij. Misschien even kijken in de vogelhut bij de Mariapolder. Ook door de heel klein smalle en ondiepe kreken, waar alleen de zalmdrijver DDCornelis kan komen. Afhankelijk van het tij want dit deel van de Biesbosch heeft nog het grootste verschil tussen eb en vloed in de Biesbosch. De beverburchten zijn te zien. De bevers zijn nachtdieren maar heel misschien zwemt er een over. IJsvogeltjes, karekieten, libellen, roofvogels, omgevallen bomen, griendketen, uitgestrekte grienden. Alleen al in de Huiswaard groeien 40 soorten paddestoelen.
Uniek, zo vlakbij een stad van 120.000 inwoners. Uitstappen en een eindje wandelen door de grienden? Het is allemaal mogelijk.
Meer te doen? Bbq, wat eten aan boord? Hapje, drankje? Zelf wat meenemen. Alles (bijna alles :-) ) is mogelijk. Iedere tocht is op maat. En heeft u een eigen idee? Dat proberen we uit te voeren.


Reserveren Biesboschvaart


Brabantse Biesbosch

Neem voor een rondvaart door de Brabantse Biesbosch even contact op.
tekst gaat onder de foto verder
biesbosch-110-960 (72K)

Varen Dordrecht     Biesbosch     Varen en wandelen     Reserveren!     Beschikbaarheid/agenda    

[ Algemene voorwaarden ] [ © Copyright Jaap Bouman/DORDT.NL ]